Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

SafePet Spot-on kutya S

Ár:
1.690 Ft
Elérhetőség: Raktáron
SafePet Spot-on kutya S

Rácsepegtető oldat kistestű kutyáknak.

Egységár: 169.000,00 Ft/kg
Termékértékelés: Nem érkezett vélemény.

Leírás és Paraméterek

SafePet Spot-on kutya S


Hatóanyag: Fipronil 75 mg
Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E320) 3,0 mg, Butil-hidroxitoluol (E321) 3,0 mg

Célállat fajok: Kutya (2-10 kg között).

Terápiás javallatok célállat fajonként:

 • Bolhák (Ctenocephalides  felis) és kullancsok (Rhipicephalus  sanguineus,  Dermacentor  reticulatus)okozta fertőzések gyógykezelésére.
 • A kifejlett bolhákkal szemben azonnali inszekticid hatással rendelkezik, és folyamatosan, 8 hétig véd a kifejlett bolhákkal való újrafertőződéstől.  
 • A készítmény legfeljebb 4 hétig tartó akaricid hatással rendelkezik Rhipicephalus sanguineus-szal és Dermacentor reticulatus-szal szemben.
 • Ha a készítmény alkalmazásakor a kutyák már kullancsokkal fertőzöttek,  akkor  a  megtelepedett  kullancsok  nem  feltétlenül  pusztulnak  el  48  órán  belül,  ez  az időszak egy hétre is kitolódhat.  
 • A  készítmény  használható  a  bolhák  okozta  allergiás  bőrgyulladás  (FAD)  kezelési  stratégiájának részeként, amennyiben a betegséget korábban állatorvos megállapította.

Ellenjavallatok:

 • A  készítmény  nem  alkalmazható  10  hetesnél  fiatalabb  és/vagy  2  kg-nál  kisebb  testtömegű kutyakölyköknél, mivel erre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok.  
 • Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedő, lázas) vagy lábadozó állatok esetében.  
 • Nyulakon nem alkalmazható, mert súlyos mellékhatásokat és akár elhullást is okozhat.
 • A  készítményt  kifejezetten  kutyák  számára  fejlesztették  ki.  
 • Nem  alkalmazható  macskán,  mert túladagoláshoz vezethet.  
 • Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.


Alkalmazás módja: Csak külsőleg alkalmazható. A testtömegnek megfelelően alkalmazzuk a bőrfelületen: egy 1 ml-es tubus 2-10 kg közötti kutyák számára.

Adagolás: Nyissa ki a tubust a csúcsának a lepattintásával. Hajtsa szét a szőrt a lapockák között, amíg a bőr láthatóvá válik. A tubus hegyét helyezze közvetlenül a bőrre és nyomja meg többször, tartalmát a bőrre juttatva. Ezt ismételje meg egy vagy két különböző helyen az állat hátán, a gerincvonalon haladva.
A készítményt olyan bőrfelületen kell alkalmazni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni, illetve lényeges, hogy az állatok ne tudják egymást nyalogatni a kezelés után.
A szőrzetet ne nedvesítsük át a készítménnyel, mivel ez a szőrzet ragacsossá válását eredményezheti a kezelést követően.

Kezelések gyakorisága: Az optimális bolha / kullancs elleni védekezés érdekében a helyi járványtani viszonyokhoz kell igazítani a kezelések gyakoriságát. A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább
négy hétnek kell eltelnie.
 

A termék vénymentes.

 
Faj Kutya
Kor Felnőtt
Méret Kistestű

A VÁSÁRLÓK VÉLEMÉNYE ERRŐL A TERMÉKRŐL:

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!