Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

Prémium kutyatáp, a táplálás alapja

Házi kedvencének ideális táplálása prioritást élvez. Ha olyan kutyatáp kerül nap, mint nap a tálkájába, mely minden fontos anyagot tartalmaz, akkor nagy eséllyel elkerülik majd a betegségek, és szervezete a lehető legideálisabban működik majd. 

Vannak olyan, egyedi elvárások is, melyek alakíthatják a döntését. Ha például kutyája hajlamos az ízületi problémákra, akkor érdemes olyan alternatívát választania, mely tartalmaz olyan kiegészítő anyagokat, melyek az ízületek helyes üzemeléséért felelősek. A zöldkagyló, vagy a különböző algák például több területen is kedvence hasznára válhatnak. Fontos, hogy a kiszemelt kutyatáp fehérje, és zsír aránya ideális legyen. Ez a szám nem, egy előre meghatározható érték, ugyanis tudni kell hozzá a négylábú pontos életkorát, és a fajta kérdése sem mellékes. Általánosítani képtelenség, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy egy bébi bernáthegyinek, vagy egy idősebb tacskónak nem ugyanolyanok az elvárásai. Az igénybevétel is prioritást élvez, mivel egy munkakutya lényegesen nagyobb terhelésnek van kitéve, mint a hobbyból, kertben tartott társa, azaz fokozottabb, minőségi energiabevitelre van szüksége.

A kutyatápok megannyi variációban kínálják magukat a piacon. Az ízek sokoldalúsága sokat könnyíthet a helyzetén, pláne, ha ebe hajlamos a válogatásra. Ma már nem csak a csirke, vagy épp a marha nyújtja a legízletesebb alapot. A nyúl, a vaddisznó, vagy épp a hal gyakran használt alternatíva. Ez különösen nagy hangsúlyt kap abban az esetben, hogyha kimondottan allergénmentes kutyatápot keres. Ekkor ugyanis a glutén, és a csirke tiltólistára kerül, és főszerephez jutnak az egyéb húsfélék, és „köretek” akár a rizs, akár az alma személyében.

Tartalomhoz tartozó címkék: #kutyatáp #prémium kutyatáp