Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

Miről ismerhető fel a nyálcsorgató kutyaeledel?

A minden szempontból megfelelő kutyaeledel túlmutat kedvence rajongásán. Nem lehet eléggé lerágott csont a “milyen az ideális táp” témája. Ha kutyája szereti a hasát, a habzsolás a hobbija és nagyjából bármit megeszik, amire csak rávetheti magát, akkor az biztos, hogy az ízléséből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, mert ha olyan fajta, akkor bizony a vasszöget is megenné, ha mondjuk virslikarika díszelegne rajta.

 

Ám ha négylábúja válogatós és nem fal be akármit, akkor máris más megvilágításba kerül a tápválasztás. A nyálcseppek számától függetlenül elsősorban mégis a saját elvárásai mentén ildomos kiszemelnie a tálkába való tápszemeket. Hogy melyek ezek a kritériumok? A táplálás felső foka minőségi eleséggel érhető el. A megbízhatóság ezen a területen az összetevők milyenségében keresendő, illetőleg azok egymáshoz viszonyított arányában.

Nem mindegy, hogy a táp mennyi fehérjét, szénhidrátot és zsírt tartalmaz, ráadásul az sem mellékes, hogy milyen forrásból biztosítja az adott gyártó ezeket az anyagokat. Junior korban például evidencia a magas fehérjebevitel, hiszen a csontok, ízületek és izmok fejlődéséhez rengeteg, jó minőségű proteinre van szükség. Ezzel szemben idős korban az alacsonyabb fehérje bevitel a javasolható, többek között a vesefunkciók megőrzésének érdekében.

Az ideális kutyaeledel vitaminokban sem szűkölködik!

Túl az alapvető összetevőkön lényeges szempont, hogy a kiszemelt táplálék vitaminokban, ásványi anyagokban dúskáljon. Ma már a gyártók többsége óriási hangsúlyt fektet arra, hogy a zsákolható tápok önmagukban megállják a helyüket, azaz mellettük nem kell táplálékkiegészítőkkel élni, lévén az eledelek komplexitása minden fontos alkotóelemet tartalmaz.

Tartalomhoz tartozó címkék: #kutya táp #kutyaeledel