Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

​Milyen a jó kutyaeledel?

A felelős állattartók véleménye megegyezik abban, hogy a négylábú egészségének érdekében nagyon nem mindegy, milyen minőségű kutyaeledel kerül nap mint nap az állat tányérjára. Azzal is tisztában vannak a legtöbben, hogy a kölyökkutyáknak egészen más igényeik vannak, mint például a vemhes, vagy a már érett korban levő tappancsosoknak. De mégis milyen a jó kutyatáp?

Válasszunk az ára alapján? A drágább márkák egyértelműen magasabb színvonalat is képviselnek? Vagy sokkal fontosabb az összetevők aránya? Milyen gyakran etessük száraz táppal, és mennyit érdemes adni kedvencünknek a konzervekből? Megfelelő számára a házi koszt is? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekkel gyakran találkozni akkor, ha kutyaeledel iránt érdeklődik valaki.

A legfontosabb, hogy értékes összetevőkben gazdag tápra essen a választás. A silány minőségű fajták nem biztos, hogy optimálisan szolgálják az állat egészségének és jó közérzetének megőrzését. Hasonlóan hozzánk, emberekhez, négylábú társainknak is nagy szükségük van a három alapvető tápanyagcsoportra, így fehérjékre, szénhidrátokra és zsírokra. Mielőtt azonban azt gondolná, hogy a házikoszt is kiválóan alkalmas az állat számára, érdemes tudnia, hogy a főtt ételek gyakran nem tartalmazzák a szükséges összetevőket a megfelelő arányban és minőségben. Érdemes tehát inkább olyan kutyaeledel fajták mellett dönteni, amelyeket a gyártók kifejezetten a négylábúak igényeinek megfelelően alakítottak ki.

A vitaminok és ásványi anyagok sem hiányozhatnak a tápokból, hiszen ezek erősítik a kutyus immunrendszerét, és gondoskodnak arról, nehogy hiánybetegség alakuljon ki kedvencünknél. A legjobb kutyaeledel fajták között érdemes úgy válogatni, hogy száraztáp és konzerv eledel is helyet kapjon a kutya étrendjében, méghozzá arányosan elosztva. Ha száraz tápot ad kedvencének, akkor mindenképpen gondoskodjon friss vízről is számára, hiszen ennek nedvességtartalma minimális a konzerv kutyaeledel fajtákhoz képest. Ha online rendeli meg a szükséges eledeleket, sokat spórolhat, megéri az interneten keresztüli vásárlás kényelme mellett döntenie.

Tartalomhoz tartozó címkék: #cikk