Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

Kézzel nevelők

A legegyszerűbb, ha hagyjuk a szülőket fiókáikat etetni, ami néha sajnos nem működik - ebben az esetben támogathatja a szülőket, de nem mindig könnyű a fiókákhoz hozzáférni. Ezután etetheti a kicsiket kézzel, a megfelelő táplálék alkalmazásával. Mikor ajánlott hogy kézzel nevelje madarait?

• A nem megfelelő tenyészpároknál. Némelyik szülőpár nem neveli kicsinyeiket megfelelően vagy nem nevelték sikeresen az előző fészekaljakat. Ebben az esetben a kézzel nevelés a megoldás a következő fészekaljak esetében.

• Ha értékes madarakat tart. Nem akarja vállalni a kockázatot a költés és nevelés idején. Előnyben részesíti, ha saját kezébe veszi a dolgokat. A szó szoros értelmében ebben az esetben – a fiókák kézzel nevelésével

 Ha egy szülőpártól több fészekaljat vár. Gyakran az első fészekalj mesterségesen nevelt, így a szülőpárnak több fészekaljnyi tojása is lehet egy tenyész szezonban. A természetben szintén, a madarak akkor kezdenek el új fészekaljat rakni, ha az előző korán kirepült

• Ha a fészekben túl sok fióka van. Néhány madárfaj, mint például a kakaduk, hajlamosak természetesen egy vagy két fiókát nevelni, a fészekben a leggyengébb kárára. Kézzel neveléssel több fiókát tud életben tartani.

• Ha nagy korkülönbség van a fészekben. Az idősebb fiókák el tudják nyomni kisebb társaikat. Ebben az esetben, mint az előbb említettben is, kézzel nevelheti a legkisebb vagy a legnagyobb fiókákat.

• Ha szelíd madarakat szeretne, a kézzel nevelés nélkülözhetetlen. Saját kényelme érdekében vegye ki a fiókákat a fészekből két vagy négy hét múlva, mely időtartam függ a madárfajtól. Akkor a legnehezebb szakasz a kézzel nevelésben elmúlik, és a fiókáknak még mindig van elég ideje az emberekhez való hozzászokáshoz és a kezükből táplálkozni.

Rendezés:

Versele-Laga Nutribird A19 kézzelnevelő 3kg

17.620 Ft
Versele-Laga Nutribird A19 kézzelnevelő 3kg Versele-Laga Nutribird A19 - Kézzel nevelő eleség aráknak, Jákó papagájoknak és nagy energiaigényű fiókáknak.

Versele-Laga Nutribird A19 kézzelnevelő 800g

5.960 Ft
Versele-Laga Nutribird A19 kézzelnevelő 800g Versele-Laga Nutribird A19 - Kézzel nevelő eleség aráknak, Jákó papagájoknak és nagy energiaigényű fiókáknak.

Versele-Laga Nutribird A21 kézzel nevelő 250g

2.250 Ft
Versele-Laga Nutribird A21 kézzel nevelő 250g Versele-Laga Nutribird A21 - Kézzel nevelő eleség amazonoknak, kakaduknak, nagy papagájoknak és magas fehérjeigényű fiókáknak.

Versele-Laga Nutribird A21 kézzel nevelő 3kg

17.620 Ft
Versele-Laga Nutribird A21 kézzel nevelő 3kg Versele-Laga Nutribird A21 - Kézzel nevelő eleség amazonoknak, kakaduknak, nagy papagájoknak és magas fehérjeigényű fiókáknak.

Versele-Laga Nutribird A21 kézzel nevelő 800g

5.960 Ft
Versele-Laga Nutribird A21 kézzel nevelő 800g Versele-Laga Nutribird A21 - Kézzel nevelő eleség amazonoknak, kakaduknak, nagy papagájoknak és magas fehérjeigényű fiókáknak.