MILYEN AZ OPTIMÁLIS KUTYAELEDEL?

A megfelelő kutyaeledel kiválasztása létfontosságú lehet kutyája egészsége szempontjából.

Nem mindegy, hogy kedvence milyen fajtájú, mekkora testű, milyen korú, s hogy milyen esetleges egyéni sajátosságokkal rendelkezik. A kutyaeledelek minden problémára nyújtanak optimális megoldást, ám a kiválasztás előtt még fontos tisztáznia a paramétereket.

A 21. század rengeteg ebbetegséget hozott magával, így kutyájára már nem csak a stressz, a külső környezet hatásai hatnak, hanem az intolerancia, és az allergiás reakciók problémáival is szembesülnie kell. Nyilván ez nem minden esetben alakul így, ám döntő többségben előjön valamilyen étellel kapcsolatos gond is. Ezeket természetesen jól lehet kezelni a kutyaeledelekkel, főleg, ha közülük körültekintően választotta ki a kutyájának legmegfelelőbbet. Nem szabad ezt a lépést elkapkodni, hiszen egy jó időre meghatározza ezzel kutyája fejlődését, napi táplálását.

Sokszor felmerül az a probléma, hogy mi van akkor, hogyha a kutyusnak nem ízlik a kutyaeledel, ami a tálkájába került? Ez bizony kényes kérdés, és legtöbbször elmondható, hogyha a virgonc négylábú nincs külön, házi koszttal etetve, akkor bizony amennyiben éhes lesz meg fogja enni a tápot, zokszó, és könyörgés nélkül. Természetesen vannak helyzetek, amikor az adott kutyaeledel íze nem tetszik a házi kedvencnek. Ilyenkor érdemes más összetételű típus után nézni, ami könnyen lehet, hogy kutyája kedvencévé fog válni. A kutyaeledel szemnagysága is fontos: kisebb testű kutyák szívesebben birkóznak meg az apróbb tápokkal, míg nyilván a nagyoknak az óriás szemek jelentenek kihívást.