MIÉRT FONTOS A MINŐSÉGI KUTYAELEDEL?

Felelős állattartóként sokak számára fontos, hogy a legjobb minőségű tápot adják kedvencüknek. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy ez minden életkorban más, sőt, akár a kutya egyéni sajátosságaitól is függhet, hogy mely alapanyagok a legfontosabbak számára.

Az üzletek polcain sokféle kutyaeledel sorakozik, és a választás közülük sokszor nem is egyszerű. De vajon mennyire fontosak az árak? Válasszunk kizárólag ezek alapján, vagy más szempontokat célszerű figyelembe venni? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a magas hústartalmú kutyaeledel a legjobb választás, ez ugyanis nélkülözhetetlen a négylábúak számára.

Persze a kölyökkutyáknak más szükségleteik vannak, mint például a vemhes kutyáknak, így azt is érdemes átgondolni, hogy mely életkorban van kedvencünk. Ma már sokféle izgalmas ízösszetétel közül választhatunk, ráadásul a gyártók gondolnak azokra is, akiknek bundás barátja némi súlyfelesleggel küzd. A főként lakásban tartott kutyáknál szokott előfordulni ez a probléma, viszont a megfelelő kutyaeledel választásával és az aktív életmóddal a négylábú társ súlya normalizálható.

Jó hír, hogy az online rendelés kényelmét is választhatjuk kutyaeledel beszerzés során, így még csak cipekedni sem kell a sokszor több kilós száraztápokkal. Legjobb, ha nedves és száraz kutyaeledel egyaránt helyet kap a kutya étrendjében, és persze a friss vízről sem szabad elfeledkezni, pláne a nyári hőségben. A négylábú társ egészsége és energikussága is múlhat azon, hogy mennyire jó minőségű tápok kerülnek tányérjába, ezért érdemes már kölyökkorától fogva odafigyelni az étkezés témájára.