MELY TULAJDONSÁGOKKAL BÜSZKÉLKEDŐ KUTYATÁP A LEGINKÁBB KUTYATÁLBA VALÓ?

A kutyatáp kiválasztása komoly feladat, ami felelősséggel jár. Nagyon leegyszerűsítve a kutyatálba pottyanó tápszemek kedvence egészségének a garantálói. Számtalan megbetegedés megelőzhető a jó eleség preferálásával, arról nem is beszélve, hogy az optimális táplálás hosszútávon fitt közérzetet eredményez, s ellenállást a kórokozókkal szemben.

A speciális alternatívák nem egyszer nyújtanak támaszt a különböző élethelyzetek ideális kezelésében, így főszerepet játszanak azok a tápok, melyek ételallergiás, elhízott vagy éppen ízületi problémáktól szenvedő négylábúaknak készültek.

Ha kedvencének nincsen különleges igénye, azon kívül, hogy legyen meg a napi betevő falat, akkor is ildomos alaposan szemügyre vennie azt az eleséget, amit előzőleg kiszemelt. A makro

tápanyagok milyensége az elsődleges információ, ami árulkodó a táp egészével kapcsolatosan.

A kutyatáp összetétele több, mint beszédes!

Nem mindegy, hogy milyen fehérje, szénhidrát és zsírforrással dolgozik az érintett gyártó. Szénhidrátot lehet búzából is nyerni, de a gyümölcsök, zöldségek is kiváló variációk, arról nem is beszélve, hogy allergénektől mentesek. A fehérje biztosítása épp úgy történhet csirkéből, mint bárányból, kacsából, marhából vagy halból. Az egyedi elvárások itt is nagymértékben formálhatják, hogy végül melyik verzióra bólint rá. Végül a zsír mennyisége sem mellékes kérdés.

Sőt. Alapvetően e három komponens egymáshoz viszonyított aránya az a szám, ami sokat elárul a táp értékéről és a “célközönségről”. Utóbbi alatt azt értjük, hogy például egy kiemelt fehérje és alacsony szénhidrát tartalmú eledel nagy valószínűség szerint jó választás diétára fogott kedvencek esetén, míg a magas fehérje és szénhidrát komplexel rendelkező alternatívák a kölykök számára szolgálnak kiváló fejlődést borítékoló alapul.