A MEGFELELŐ KUTYA ELEDEL KIVÁLASZTÁSÁNAK LÉPÉSEI

Korántsem mellékes, hogy milyen jellemvonásokkal megáldott kutya eledel kerül kedvence tálkájába. Manapság már a bőség zavara könnyen zavarba hozhatja, de nem érdemes az első szembe jövő ajánlatra lecsapnia.

Van néhány olyan tanács, melyek megfogadása  mellett biztos lehet a sikeres döntésben.

Ha szerencséje van, akkor négylábúja bármit örömmel megeszik, amit felkínál a számára, sőt még azt is, amit esetleg nem neki szánna. Ilyen esetben az íz nem annyira mérvadó, de ha például allergia nehezíti kedvence életét, amely érinti a táp tápanyagtartalmát is (csirkehús, glutén stb.) akkor már az ízesítés milyensége is célkeresztbe kerülhet.

Akkor kifejezetten nehéz dolga van, ha kutyája válogatós, határozottan problémás megtalálni azt az eleséget, amit örömmel, fenntartások nélkül elfogad. Ebben a helyzetben elsősorban a kedvence által preferált ízeket kell szem előtt tartania, s szűrőrendszerként beépítenie a vásárlásába.

A minőség  az a kritérium, ami nem szenvedhet csorbát. A prémium kategóriás eledelek egytől-egyig megbízható forrásból származnak, s kiváló jellemvonásokkal rendelkeznek. Ez kutyája egészsége miatt a lehető legfontosabb kitétel.

A kutya eledel, mint megtérülő befektetés?

Ha rátalált arra a variációra, ami egyrészt az ön, másrészt a kedvence tetszését is elnyerte, akkor olyan beruházással gazdagíthatja közös életüket, ami azonnal megtérül. Abban a pillanatban, amikor kutyája ráveti magát a vacsorájára, és jóízűen falatozik, minden áldozat semmissé válik.

Ráadásul, ha kiszerelésben is nagyobb variáció mellett dönt, akkor az ár tekintetében többszörösen spórolhat, vagyis választásával csak jól járhat.