A KÖLYÖK KUTYATÁP A FEJLŐDÉS ZÁLOGA

kölyök kutyatáp minősége egyenesen arányos a fejlődés milyenségével. Ha ezt a kőbe ugyan nem vésett, de a tapasztalat által bizonyított tételt szem előtt tartja a vásárlásnál, akkor messzire száműzheti kedvence táljától a nem megfelelő variációkat.

Arról, hogy vajon melyik gyártó termékére érdemes voksolnia viszonylag nehéz általános érvényű szabályt megfogalmazni, mert ahány ház, annyi szokás. Kutyája lehet, hogy imádja a csirkés ízesítést, de az is elképzelhető, hogy már korán jelentkeznek nála az ételintolerancia jelei, aminek köszönhetően a hipoallergén típusokon kívül más nem jöhet számításba. Szerencsére a termékpaletta széles spektrumon mozog, tehát legfeljebb a bőség zavara hozhatja némileg zavarba a választás pillanataiban.

Az ízesítés bármennyire is prioritás – különösen kedvence szemszögéből, a tápanyagtartalom az az index, az a mutató, ami hűen tanúskodik az érintett gyártó termékének minőségéről. Egyrészt ott van a fehérje-szénhidrát-zsír hármas, melynek egymáshoz viszonyított aránya jól példázza a táp adottságait. A kölyök szervezet magas proteinbevitelt igényel, ugyanis az izmok, csontok optimális fejlődéséhez elengedhetetlen ez az alapkő. Természetesen nem mindegy, hogy milyen forrásokból kerül fedezésre a három makrokomponens.

Másrészt az egyéb összetevők megléte is lényeges, lévén a fejlődő test számára a fokozott vitamin és ásványi anyag pótlás nélkülözhetetlen, ellenkező esetben könnyedén alakulhatnak ki hiánytünetek.

Az optimális kölyök kutyatáp hűséges társ a növekedés hónapjaiban!

 A junior jelzésű tápokat nagyjából 1-1,5 éves korig érdemes adni, mivel a szervezet utána már “adult” korba lép, ami már egy más összetételű, arányú ellátást igényel.