A HIPOALLERGÉN KUTYATÁP FAJTÁTÓL, KORTÓL FÜGGETLENÜL JÓ VÁLASZTÁS

hipoallergén kutyatáp egykor csak egy bizonyos „rétegnek” készült. Mindazoknak a négylábúaknak, akik valamilyen ételérzékenységtől szenvedtek. Leggyakrabban a csirkehús és a gabonafélék (a gluténtartalomnak hála) okozták az  irritációt. A jelek, tünetek felfedezése nem mindig volt egyszerű feladat, mert a vakarózás, szőrhullás vagy éppen testtömeg vesztés, pláne ha nem együtt bukkantak fel, más betegségekre is engedtek következtetni.

Az intolerancia népes ebproblémává vált

Ahogy az emberek életében jellemző és jellegzetes megbetegedéssé, mondhatni népjelenséggé vált az ételérzékenység, úgy került bele mind több négylábú is az örvénybe, ahonnan az egyetlen kiutat az allergének száműzése jelenti. Így míg kezdetben a hipoallergén kutyatáp rétegterméknek számított, lévén csak egy bizonyos célközönség tagjainak szólt, addig az idő előrehaladtával mind több és több ebnek jelentett gyomorkímélő megoldást. Ez a tendencia pedig, a mai napig megfigyelhető.

Mi az oka az egyre sűrűbben jelentkező ételérzékenységnek?

Kutatók felfigyeltek erre a felfelé ívelő statisztikára és górcső, vagy éppen mikroszkóp alá vették, mik lehetnek a kiváltó okok. Summázásokat nem publikáltak, de az bizonyos, hogy a túltenyésztés, az élettel összefüggő, gazdi által nem befolyásolható környezeti tényezők (víz és levegőminőség) egyaránt hozzájárulhatnak az intolerancia kialakulásához. Ráadásul az sem mindegy, hogy a tünetek felbukkanása előtt, milyen típusú táplálékot kaptak az érintett kutyák. Mindenesetre a hipoallergén kutyatáp nemcsak aktív intoleráns ebek, hanem még tünetmentes négylábúaknak is kiváló választás, a prevenció és egyben a gondoskodás jegyében.