​A CICÁK A MACSKATÁPRA SZAVAZNAK!

A köztudatba befészkelte magát az a téves elképzelés, miszerint a macskáknak a finom tejecske, meg némi áztatott zsemle pont megfelelő táplálékul szolgál.

Úgyis a cica a kertben szerez magának egeret, vagy madarat – nem kell attól félni, hogy éhen hal. Nos, attól biztosan nem, pláne, ha kinti macskáról beszélünk, ám az, hogy pont nem hal éhen a cica, nem egyenlő azzal, hogy a táplálása kielégítő. Sőt.
Amennyiben fontos macskája fejlődése, ajánlott, hogy információkat szerezzen a macskatápok világáról. Most már gyakorlatilag minden helyzetre, fajtára létezik eledel, amely kifogástalan etetést biztosít a kedvenc macska számára. Legyen akár sterilizált, akár fiatal, vagy idős a cica, minden szituációra létezik optimális macskatáp.

A táplálás lényege nem csak a napi mennyiség biztosítása, hanem a minőség megteremtése is. Ez a macskatápok esetében sincs másként. Az eleség fontos, hogy tartalmazza a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális zsírsavakat, aminosav profilokat, és optimális szénhidrát, és fehérje forrásokat. Egyes macskatápok extra kiegészítőkkel is rendelkeznek, mint például macskafű, amik tovább segítik macskája emésztését, ezzel pedig támogatják a boldog, kiegyensúlyozott hétköznapokat.

A jól megválasztott macskatáp mellett kedvencének nem lesz szüksége az egyéb kiegészítésekre, az egerek után is maximum kötelesség tudatból fog szaladni. A vitaminok szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni, a macskák esetében is számos betegség terjed, amik erős immunrendszerrel teljes mértékig kivédhetőkké válnak.

Így macskájának a jövőben nem lesz más dolga, mint a macskatáp után nyávogni, aminek hála minden létfontosságú tápanyaghoz hozzájut, ezzel garantálva az egészséges, hosszú macskaéletet, nyolcszorosan.