Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

Fiprex Duo XL

Ár:
3.290 Ft
Elérhetőség: Rendelhető
Fiprex Duo XL

Rácsepegtető oldat nagy testű kutyáknak.

Egységár: 329.000,00 Ft/kg
Termékértékelés: Nem érkezett vélemény.

Leírás és Paraméterek

Fiprex Duo XL

Hatóanyag: Fipronil 402,00 mg, (S)-metoprén 361,80 mg

Javallat: 40 kg feletti kutyáknak

  • Önálló bolhafertőzöttség vagy bolhákkal, kullancsokkal és/vagy szőrtetvekkel történt egyidejű fertőzöttség kezelésére.
  • Bolhák (Ctenocephalides spp.) okozta fertőzések kezelésére.
  • A kifejlett bolhák által okozott újrafertőződés elleni inszekticid hatás 8 hétig tart.
  • A bolhák szaporodásának megakadályozása a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), az abból származó lárvák és bábok (larvicid hatás) fejlődésének gátlása az alkalmazást követő 8 hétig tart.
  • Kullancsok (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermacentor reticulatus, Rhipicephalus sanguineus) okozta fertőzések kezelésére.
  • A készítmény 4 héten keresztül folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok ellen.
  • Szőrtetvek (Trichodectes canis) okozta fertőzések kezelésére.
  • A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként, ha azt az állatorvos már korábban megállapította. 

                                                                                                                                                        
Adagolás: Rácsepegtetéses alkalmazás. 40 kg feletti kutyáknak 4,02 ml-es pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/ttkg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6mg/ttkg-nak felel meg. Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie ártalmatlansági kísérleti eredmények hiányában.

Az alkalmazás módja: Tartsa a pipettát függőlegesen. Ütögesse meg a pipetta keskeny részét, hogy a tartalma a pipetta testébe jusson. Pattintsa le a hegyét. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a lapockák előtt hajtsa szét a szőrt, amíg a bőr láthatóvá nem válik. Helyezze a pipetta hegyét a bőrre, és nyomja meg többször, hogy a pipetta tartalma teljesen kiürüljön közvetlenül a bőrre, egy pontban. Az alkalmazás helyén esetleg ideiglenes szőrelváltozások (összecsomósodott/zsíros szőr) tapasztalhatók.

Kiadhatóság: Állatorvosi vény nélkül is kiadható

Kiszerelés: 1x4,02 ml-es pipetta kartondobozban.

 
Faj Kutya
Kor Felnőtt
Méret Nagytestű

A VÁSÁRLÓK VÉLEMÉNYE ERRŐL A TERMÉKRŐL:

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!