Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

Biztos, hogy a megfelelő kutyatáp mellett dönt?

Bizonyára teljes nyugalommal kijelenthetjük, hogy a kutya az egyik legkedvesebb háziállatunk, aki egyben barát, társ és igazi családtag is. Egészségéért és jólétéért sok mindent megadnánk, így még a legdrágább kutyatáp is a belevásárló kosárba kerülhet. Azonban fontos tudni, hogy nem elég, hogy egy kutyatáp sokba kerüljön, mert hiába drága, ha a házikedvencünknek nem megfelelő.

A nagytestű kutyáknak teljesen más tápanyagokra van szükségük, mint az egészen apró társaiknak. Hiszen teljesen más a testfelépítésük, így sokkal nagyobb izom és csonttömeget kell megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal ellátni. Tehát nem elég a kutyatáp mennyiségében különbséget tenni, hanem az összetételre is oda kell figyelni. Valamint a méretkülönbség magával hozza azt a tényt is, hogy különböző fajoknak más-más kutyatáp verziókra van szükségük, amit egyéb élettani különbségek is indokolnak. Emellett pedig nem mindegy, hogy milyen korú kutyáról van szó, hiszen ugyanazon a fajtán belül is a kölyökkutyák szervezete mást igényel, mint egy életerős felnőtt példány vagy egy idős társuk.

Továbbá vannak speciális változatok is, mint a hipoallergén kutyatáp érzékeny, beteges kutyusoknak, valamint léteznek túlsúlyosoknak, nagy fizikai igénybevételnek kitett kutyák részére kifejlesztett tápok is. Tehát az ízesítés, ami alapján a legtöbb gazdi választ, egyáltalán nem olyan fontos szempont, mint azt gondolnánk, mert az elégséges tápanyagmennyiség nem attól függ, hogy csirkét vagy marhát tartalmaz a szóban forgó kutyatáp, hanem hogy miként állították össze.

Tartalomhoz tartozó címkék: #cikk