Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

Az ideális kutyaeledel jellemzői

Nehéz általánosságban véleményt nyilvánítani a tápokról, pláne, ha a kitűzött cél az ideális termék felfedezése. A kutyaeledelek világa olyan sokszínű, hogy bárki megtalálhatja a kedvencének való élelmet. 

De épp a bőséges kínálat miatt okoz fejfájást a koncentrált vásárlás főleg annak, aki annyira nem jártas a témában. Tény, hogy minden táp más fizikai paraméterekkel rendelkezik, ám mégis, akad pár általánosabb jellemvonás, mely támogathatja az eligazodást a termékpaletta átláthatatlan dzsungelében.

Az első, és legfontosabb, hogy pontosan meghatározza: a tápnak milyen célokat kell maximálisan támogatnia? Egészen más igénnyel bír egy terápiás, vagy egy sport kutya, ahogy a hobbyból tartott, udvari, és házi kedvencek is más kategóriába esnek. A mozgás mennyisége például prioritást élvez. Emellé még társul a mentális edzés is, ami sokat nyomhat a latba. Összegezve először azt kell eldöntenie, hogy milyen feltételeknek feleljen meg a kutyaeledel. Ha egy roboráló hatású terméket talál ideálisnak, akkor máris sikerült szűkítenie a kört, de ha egy egyszerűbb prémium élelem is megfelelő, akkor sincsen gond. A lényeg a konkretizálásban rejlik.

A második létfontosságú kérdés a témában, hogy kutyája rendelkezik-e valamilyen allergiával, illetve betegséggel? Előbbi nagyban befolyásolhatja, hogy milyen kutyaeledel jöhet számításba. Ha például a csirkehús, vagy a glutén okoz problémákat, akkor a lehető legjobb választás egy hipoallergén készítmény, amely kívánatos ízekben (lazac, bárány stb.) minőségi táplálást biztosít, irritáció nélkül. Utóbbi pedig azért lényeges, mert ízületi gondok esetén dönthet olyan kutyaeledel mellett, mely tartalmaz erősítő, vitalizáló kiegészítőket is.

Tartalomhoz tartozó címkék: #kutyatáp rendelés