Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

A tökéletes macskaeledel nyomában

A megfelelő vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy a tökéletes macskaeledel megtalálása nem egyszerű, ám annál felelősségteljesebb feladat. Egyáltalán létezik univerzális értelemben vett “tökéletes döntés”?

Ami a szomszéd cicájának dorombolásra ad okot, az korántsem biztos, hogy másnál is ilyen lelkes fogadtatásra talál. Vagyis egyetemes értelemben nem érdemes a makulátlan lehetőség után kutatni, ám vannak olyan általánosnak tekinthető jellemvonások, melyek komplexebb képet adnak az egészről, megkönnyítve ezzel a választás nem egyszer macerás procedúráját.

A minőségi összetevők nem lehetnek kompromisszum kérdései. A szénhidrát, a fehérje és a zsír hármasa határozza meg, hogy az adott eleség milyen tápanyag profillal rendelkezik. A források milyensége meghatározó, hiszen ezekből épül a cica szervezete. A konkrét típus kiválasztása sem mellékes, hiszen ma már például a sterilizált macskák számára létezik optimalizált alternatíva.

De egyes gyártók fajtákhoz igazítják a termékeiket, így születhetett meg a perzsa cicákra tervezett táp. Az egyéb kiegészítők is jó, ha főszerephez jutnak. Napjainkban már alapvető elvárás, hogy a táp tartalmazzon hasznos adalékokat: vitaminokat, macskafüvet vagy más, ásványi anyagokat, nyomelemeket. Így ugyanis szinte kiküszöbölhető a táplálékkiegészítő alkalmazása.

A száraz és nedves macskaeledel keverve a legtökéletesebb!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kizárólag konzervvel táplálják cicájukat. Ez a tápanyag profil hiányosságai miatt nem a legjobb, de a tápot némi nedves alternatívával összemixelni annál jobb és kedveltebb ötlet, amivel garantáltan csak örömöt szerezhet kedvencének.

Tartalomhoz tartozó címkék: #macskatáp #macskaeledel