Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

A minőségi kutyatápok nemcsak “etetnek”, hanem táplálnak!

A kutyatápok sokszínű palettája nehezen átlátható, de akad néhány tanács, amiket figyelembe véve könnyedén eligazodhat a lehetőségek, egyenlőre áthatolhatatlannak tűnő dzsungelében. Nem mindegy, hogy kedvence mennyi idős, milyen állapotban van, mekkora testméretekkel büszkélkedik és milyen, egyéb, ízlésére vonatkozó jellemvonásokkal rendelkezik.

 

Ezek ugyanis nagymértékben meghatározzák, hogy végül mely tápszemek bizonyulnak kerek egésznek. A junior korú kölyköknek evidens, hogy magas fehérje bevitelre van szükségük a csontozat, az ízületek és a vázrendszer optimális fejlődéséhez, s emellett a megfelelő mennyiségű kalcium biztosítása sem elhanyagolható szempont. Ezzel szemben idős korban a szervezet már nem igényel annyi proteint, sőt a legideálisabb a mérsékelt bevitel, így ugyanis többek között a vesék épsége is megőrizhető.

Ha kedvence nem szenved semmilyen étel intoleranciától, akkor könnyű dolga van, mert nincsen egyetlen fékező tényező sem a képletben, azt a táptípust preferálhatja a prémium kategóriás termékek közül, amelyiket csak akarja. Viszont érzékenység esetén változik a kép, ám manapság ez a helyzet sem tekinthető megoldhatatlannak. A gyártók kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a leggyakoribb allergének (csirke, glutén) kizárásával hipoallergén alternatívákkal rukkoljanak elő, melyek összetevőikben és ízletességükben nem maradnak el hagyományos társaiktól.

A kutyatápok váltogatása nem feltétlenül jó stratégia!

Ha kedvence válogatós, akkor lehetséges, hogy az egyes tápok variálását látja a legjobb ötletnek, így folyamatosan fenntartva kutyája érdeklődését. Ám jó, ha tudja, hogy a rendszeres váltogatás bélirritációhoz vezethet, ami további problémákat generálhat. Ha rátalált arra a fajtára, amiért kedvence nyálcsorgatva lelkesedik, akkor kifizetődő stratégia hosszútávon kitartani az érintett gyártó terméke mellett.

Tartalomhoz tartozó címkék: #kutyatápok #legjobb kutyatáp