Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

A jutalomfalat kutyaeledelnek számít?

Nem egyszer találkozni ezzel a sűrűn feltett, gyakran emlegetett kérdéssel. A jutalomfalat vajon kutyaeledelnek számít, vagy ebbe a kategóriába kizárólag a tápok tartoznak? Nos, két oldalról érdemes megközelíteni ezt a kérdést. 

Egyrészt a jutalomfalatokat mindig számolja bele a napi bevitt étel mennyiségbe, mert ha nem így jár el, akkor kedvence elég gyorsan, nem várt gyarapodásnak indulhat. Másrészt nem lényegtelen az sem, hogy a jutalmazások alkalmával pontosan milyen terméket használ. Nyilván, ha tápszemeket kínál kedvencének, akkor azokat tökéletesen kutyaeledelnek tekintheti, de a jutalomfalat névvel ellátott snackek, azért nem tartoznak ebbe a kategóriába.

Természetesen kutyaeledelek abban az értelemben, hogy a négylábúak szívesen fogyasztják őket, különösebb válogatás, finnyáskodás nélkül. Ezek a megajándékozásra, motiválásra kitalált falatkák tudatosan, határozottan karakteres ízhatást kínálnak, hogy ezzel is elnyerjék a kedvencek tetszését. A tápanyag tartalom, azonban elsőbbséget élvez akkor, amikor arra keresi a választ, hogy mi számít teljes értékű kutyaeledelnek. És itt a teljes értékűn van a hangsúly. A hiánytáplálás negatívumairól talán felesleges is szólnunk, épp ezért, egy alapvetően szegényes tápanyag tartalmú jutalomfalattal nem láthatja el kutyáját a számára szükséges, megfelelő anyagokkal. Ezek a ropogtatni valók, ugyanis nem erre lettek kitalálva. Dicséretnek kiválóak, ösztönzésnek pazarok, de etetésre, táplálásra nem megfelelőek. Ám, kiemelve a fenti már említett gondolatot, a napi kalória mennyiségbe bele kell számolni őket ahhoz, hogy kedvence súlya ne lóduljon meg váratlanul.

Tartalomhoz tartozó címkék: #kutyaeledel #kutyaeledel rendelés