Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

A hipoallergén kutyatáp új szintre emeli a táplálást

A hipoallergén kutyatáp néhány esztendővel ezelőtt olyan újdonságnak számított, amire minden gazdi felkapta a fejét. Végre megoldás nyílt arra, hogy az allergiás reakcióktól és irritációktól szenvedő kutyusok olyan táplálékot kapjanak, ami nem fokozza a tüneteiket, nem súlyosbítja az állapotukat. Azonban akkor még alig pár kedvenc szorult ilyen jellegű gondoskodásra. A tendencia mára teljesen átalakult, és gyakorlatilag több az ételintoleráns kutya, mint az egészséges. Innentől kezdve a kereslet is fokozódott a speciális termékek iránt.

Mit tud a hipoallergén kutyatáp?

Pontosan azt, amire az elnevezése utal. Az allergének azok az anyagok, amik irritációt váltanak ki az élőlények szervezetéből. Bár ezek nagyon különbözőek lehetnek, azért akadnak tipikus fajták. A csirkehús például idetartozik, akárcsak a glutén. Mivel ez a két leggyakoribb allergén, így ezek kiiktatása az elsődleges cél, amelyet a speciális eledelek esetében véghez is visznek. Ez azonban semmiféle áldozattal nem jár. Sőt, a bárányos, halas tápok jogosan tekinthetőek prémiumminőségű variációknak, különösen azért, mert magas értékű fehérjével rendelkeznek. Ami pedig a szénhidrátokat illeti, a gluténtartalmú gabonák helyett főszerephez jut a rizs, a burgonya vagy éppen a zöldség, gyümölcs. A fentiek fényében nem meglepő fejlemény, hogy a kedvencek kifejezetten szeretik ezeket az eleségeket, mert ízletesek, ugyanakkor táplálóak, kellemetlen következmények nélkül.

A hipoallergén kutyatáp többe kerül, mint a “hagyományos” variáció?

Némileg igen, viszont ár/érték arány szempontjából nézve tökéletesen jól teljesít. Az általa nyert előnyök pedig felbecsülhetetlen értékűek.

Tartalomhoz tartozó címkék: #hipoallergén kutyatáp #kutyatáp