Kedves Látogatóink! Annak érdekében, hogy a webáruház használható és működőképes legyen, valamint, hogy a keresésének megfelelő termékeket jelenítsünk meg az oldalunk cookie-kat használ. A cookie használat megváltoztatható a beállítások módosításával.

A hipoallergén kutyatáp messzire űzi az ételallergia rémét

A hipoallergén kutyatáp az ételallergiával, illetve intoleranciával küzdő kutyáknak ízletes és beleket, immunrendszert kímélő megoldás. Az érzékenység és az allergia az intolerancia két különböző fokozata. Az allergia heves reakciókkal jár. Egyetlen megoldás az allergén teljes és végleges kizárása.

Az érzékenység enyhébb lefolyású, és olykor az adott allergén is idővel visszavezethetővé válik. Ám mindkét helyzetben jó taktika a váltás. Milyen allergiákra nyújt megoldást a hipoallergén kutyatáp ? A négylábúak világában a legtöbb problémát a csirkehús és a búzafehérje, más néven glutén megemésztése jelenti. Ez az a két anyag, ami kifejezetten sok kutyánál vált ki allergiás reakciót. A szőr kihullása, a folyamatos vakarózás és a bélgyulladásos tünetek egyaránt beszédesek. Extra érzékenységek is léteznek, természetesen. Ekkor abszolút egyedfüggő, hogy mi az, ami allergénként irritáltságot eredményez.

Viszont a jó hír az, hogy a probléma orvosolható. Ráadásként sokkal egyszerűbben, mint emberek esetén. A kulcs az allergének kizárása. Vagyis az a kutyatáp jöhet számításba, ami a fenti példánál maradva, csirke és gluténmentes. A hipoallergén kutyatáp milyen összetevőket tartalmaz? De mi marad, ha a csirkehús és a búzafehérje ugrik? Szerencsére a gyártók kiváló helyettesítőket találtak. Olyannyira, hogy nem egyszer ezeket az alternatívákat egészségesebbnek is tartják, mint a hagyományos verziókat. A bárány, marha, lazachús kiváló fehérjeforrások. Míg a burgonya, rizs, zöldségek-gyümölcsök tökéletes szénhidrátok. A csere tehát nem jelent problémát, mindennek tetejében a végeredmény ízletesség terén csóválásra méltóan teljesít.

Tartalomhoz tartozó címkék: #hipoallergén kutyatáp #kutyatáp